Yaşam

Lagman tarifi! MasterChef Lagman’ı nasıl yapılır?

masterchef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar en lezzetli Lagman’ı hazırlamak için yarıştı. Seyirciler de Lagman’ı kendi mutfaklarında hazırladılar. Peki Lagman nedir? Lagman nasıl yapılır? Lagman nedir?

LAGMAN TARİFİ!

İçindekiler:

• Koyun Eti – 500 gr.

• Et suyu – 3 bardak.

• 3 patates.

• 1 merkez.

• 5 soğan.

• 1 diş sarımsak.

• 2 yemek kaşığı nohut.

• 0,5 su bardağı sıvı yağ.

• 2 yemek kaşığı domates salçası.

• Kimyon.

• Tuz ve biber.

Hamur için:

• Un – 400 gr.

• 3 yumurta sarısı.

• süt – 0,5 su bardağı.

Hazırlık:

• Yumurta sarısı, un ve sütü sert bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 2 saat bekletin. 2 saat sonra hamuru ince bir şekilde açın ve ince şeritler halinde kesin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlayın. Yavaşça yağlayın.

• Et suyu: Eti küçük parçalar halinde, soğanı ise halkalar halinde kesin. Eti ve soğanı ısıtılmış yağda pişirin, salçayı ekleyin, nohutları (önceden birkaç saat suda bekletilmiş) ekleyin ve 10 dakika kızartın. Pipet şeklinde doğranmış havuç ve şalgamı, kimyonu, tuzu, karabiberi ekleyip yarım bardak et suyunu dökün. Bırakın pişsin.

• Erişteleri kossa (Özbek kasesi) içinde, üzerine kızartılmış et ve sebzelerle birlikte servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu