Yaşam

Taze çilek ve mis kokulu hamur: Adım adım taze çilekli pasta tarifi!

Taze çilekli pasta, yaz aylarının taptaze lezzetini sofralarınıza taşıyan harika bir seçenek. İncecik dilimlenmiş çileklerle süslenmiş, hafif ve mis gibi bir tarif. İşte size adım adım kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes pastanın tarifi!

Taze çilekli pasta tarifi yapmak için ilk adımda fırını ısıtıp kalıbı yağlayarak başlıyoruz. Ardından, yumuşak tereyağı ve tatlı şekeri harmanlayarak muhteşem bir hamur elde ediyoruz. Taze çilekli pasta hamurunu fırına verdiğinizde evinizi çilek kokusu saracak ve her dakika biraz daha sabırsızlanacaksınız Tüm bu özenli hazırlıklar sonucunda ortaya çıkan taze çilekli pasta, soğuk dondurma eşliğinde servis edildiğinde ise tam bir yaz şöleni vaat ediyor.

Her lokmasıyla tazeliği hissedeceğiniz bu nefis tarif, misafirlerinizin de favorisi olmaya aday…

TAZE ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ



HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT 10 DAKİKA

Taze Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1¾ su bardağı çok amaçlı un (yaklaşık 195 gram),
  • Bir buçuk çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı (85 gram) tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
  • 225 gram toz şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım su bardağı süt
  • Yaklaşık 340 gram çilek, yarıya bölünmüş

Taze Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1



Taze çilekli pasta yapımı için öncelikle fırını 175°C’ye ısıtın ve yuvarlak bir fırın kalıbını yağlayın. Orta boy bir kap içerisinde kuru malzemeleri bir karıştırma kabında birleştirin ve harmanlayıp bir kenara alın.

Adım 2



Başka bir karıştırma kabı içerisinde tereyağı ve 1 su bardağı şekeri yaklaşık 3 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ardından yumurtayı ve vanilyayı ekleyip, düşük hızda çırpmaya devam edin. Un karışımını yavaş yavaş sütle dönüşümlü olarak ekleyin ve düşük hızda pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Koyu kıvamlı bir hamur elde edeceğiniz için malzemelerin ayarı size az gelmesin.

Adım 3



Hamuru yağlanmış fırın kabına yayın ve üzerine yarım çilekleri kesilmiş yerlerin hamurun içine batacak şekilde yerleştirin. Kalan şekeri çileklerin üzerine serpin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin ardından ısıyı 165°C’ye düşürün ve keki hafif altın rengine gelene kadar yaklaşık bir saat pişirin.

Adım 4

Taze çilekli pasta piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu